For forældre 

Denne side er beregnet som en informationsside til dig, som er forælder. Vi kan ikke love, at du kan finde svar på alle dine spørgsmål her, men vi har forsøgt, at samle informationerne om de spørgsmål vi oftest støder på. Vi vil forsøge, at udbygge siden løbende, så hvis du har idéer til forbedringer er du meget velkommen til at kontakte en fra bestyrelsen. Du er også altid velkommen til at kontakte instruktøren på det hold dit barn er tilknyttet.

Dragt (Dobog)

Som begynder-dobog anbefaler vi dragten ”BUDO-NORD Standard De Luxe”. Vælg efter dit barns højde – måler dit barn f.eks. 137 cm. så bestil en str. 140. Hvis du er i tvivl så kontakt f.eks. instruktøren eller mål evt. med et andet barn.

KLUBMÆRKE

Det er obligatorisk, at bære klubmærke til bælteprøver og graduering i Næstved Taekwondo Klub. Klubmærket kan købes i klubben til træning pris 65 kr. Klubmærket skal syes/stryges på dobogens venstre side (bryst)

BÆLTE/SNIP

Til alle bælteprøver og gradueringer sørger klubben for bælterne.

For Mon-og Kupbælter, er bæltet pris inkl. den pris du som forældre skal betale for at dit barn kan gå op til en bælteprøve eller graduering.


PENSUM

I menuen (under "Taekwondo") kan du finde vores pensum. For Mon-bælterne er der ikke et pensum men det er en god idé at I som forældre øver vores koreanske begreber.

BÆLTEPRØVER (Børneholdet)
En bælteprøve er en ”prøve” i de opnåede færdigheder, børnene skal bestå for, at opnå en ny bæltegrad. Hele holdet går til bælteprøve på samme tid og bælteprøven skal bestås for at opnå den ønskede nye bæltegrad.

Dato for bælteprøverne bliver offentliggjort i kalenderen (her på hjemmesiden), samt på holdene. Hvis man ikke har mulighed for, at deltage i en bestemt bælteprøve, kan man vente til næste gang der afholdes.

Det gælder for alle, at man selv skal tilmelde sit barn rettidigt til bælteprøve. Der tilmeldes til bælteprøve ved at logge ind på barnets profil, gå ind under menu-punktet ”Event” find ”Bælteprøve og tilmeld, både dato og tid vil fremgå ved tilmelding.

HUSK: der er fremmøde 10 min. før selve bælteprøven, da der skal være tid til afkrydsning.

Selve bælteprøven
Man kommer i korrekt påklædning til bælteprøven, dvs. dobog med klubmærke og bælte. Det er alle børnene, der går til bælteprøve på samme tid, og der differentieres på holdet alt efter den ønskede bæltegrad.

Selve bælteprøven består af en fysisk del, hvor børnene viser de teknikker de har lært samt en teoretisk del, hvor de skal svare på enkelte spørgsmål. Alt sammen noget der er prøvet under den daglige træning.
Det vil det være de daglige instruktører, der forestår bælteprøven. Både kommandoer og fremførsel af teknikker..

Der er adgang for forældre i Dojangen under selve bælteprøven, Der må gerne tages fotos, men man må ikke bevæge sig rundt om og mellem eleverne, ligesom der skal være ro. Vi afslutter altid med et holdfoto. 

 

KUP-GRADUERINGER (Børn & voksne)
En graduering er en ”prøve” i de opnåede færdigheder, udøverne skal bestå for, at opnå en ny bæltegrad. Det er ikke alle udøvere, der nødvendigvis kan komme til graduering hver gang. De der kan gå til graduering vil få besked herom. Det er cheftræneren, der afgør om eleven har tilegnet sig pensum, og om der er opnået det fornødne niveau.

Dato for gradueringer bliver offentliggjort i kalenderen, her på hjemmesiden samt sagt på holdet. Hvis man ikke har mulighed for, at deltage i en bestemt graduering, kan man vente til næste gang.

Det gælder for alle, at man selv skal tilmelde sig (sit barn) rettidigt til graduering. Der tilmeldes til graduering ved at logge ind på barnets profil, gå ind under menu-punktet ”Event” find ”Graduering og tilmeld, både dato og tid vil fremgå ved tilmelding. HUSK: der er fremmøde senest 30 min. før selve gradueringen, da der skal være tid til opvarmning.

Selve gradueringen
Man kommer i korrekt påklædning til gradueringen, dvs. dobog med klubmærke og bælte.

Er man indehaver af et af de gamle taekwondopas, skal dette medbringes til gradueringen.
Ynge og seniorer går til samme graduering. Der differentieres på holdet alt efter den ønskede bæltegrad.

Selve gradueringen forestås af de/den gradueringsberettigede, instruktøren fra holdet eller en anden instruktør deltager typisk også under gradueringen.

Der er adgang for forældre i Dojangen under selve gradueringen, Der må gerne tages fotos, men man må ikke bevæge sig rundt om og imellem eleverne, ligesom der skal være ro. Vi afslutter med holdfoto.

  Næstved Taekwondo Klub - Kalbyrisskolen Solsikkevej 20, drengenes gymnastik - 4700 Næstved - Tlf: 26845782 en løsning fra Klubmodul